Republika Srbija - Republic of Serbia
Grad Beograd - City of Belgrade
Zeleznice Srbije - Serbian Railways

Republička direkcija za imovinu uputila neobavezujući javni poziv za izgradnju železničke stanice BEOGRAD CENTAR

Aktuelno »

31.08.2016.

Republička direkcija za imovinu uputila neobavezujući javni poziv za izgradnju  železničke stanice BEOGRAD CENTAR

Republička direkcija za imovinu Republike Srbije, u ime Republike Srbije, oglasom u dnevnom listu "Danas" od 30.08.2016. godine, uputila je neobavezujući javni poziv svim zainteresovanim domaćim i stranim pravnim licima (potencijalnim partnerima) da upute neobavezujuće ponude u pisanoj formi (pisma o zainteresovanosti) za izgradnju zgrade železničke stanice Beograd Centar i pratećih komercijalnih sadržaja.

Izgradnja će se vršiti tako što Republika Srbija ulaže zemljište i omogućava gradnju na već izgrađenim objektima, a Potencialni partner finansira izgradnju Zgrade železničke stanice i komercijalnih sadržaja (zajednička izgradnja).

Zgrada železničke stanice se gradi po parametrima koji su već opredeljeni Urbanističkim projektom i po Zakonu o javnoj svojini Republike Srbije.

Potencijalni partneri mogu dati svoje idejno rešenje i za Zgradu železničke stanice Beograd Centaru skladu sa urbanističkim parametrima i statičkim ograničenjima, a nadležna tela i organi će ceniti da li je moguće i potrebno, po tom idejnom rešenju, menjati postojeći Urbanistički projekat.

Svim Potencijalnim partnerima će biti omogućen obilazak lokacije železničke stanice Beograd Centar, na njihov zahtev. Zahtevi se mogu uputiti putem elektronske pošte na zvaničnu E-adresu Preduzeća za izgradnju železničkog čvora Beograd d.o.o. (Beogradčvor d.o.o.): beocvor@beogradcvor.rs (osobe za kontakt: Zorica Slavković Marjanović, dipl.inž. arhitekture i Zoran Petrović, dipl.inž.građ.). 

OVDE možete preuzeti neobavezujući javni poziv u PDF formatu (srpski jezik - ćirica).

Javni poziv na engleskom jeziku možete pogledati/preuzeti na linku ispod:

Non-binding call invitation for collection of letters of interest for construction of the BELGRADE CENTER railway station building and accompanyng comercial facilities

 

 

 

Čitanja: 174 | rss | print

Dodaj komentar